Provincie Gelderland wil maximumsnelheid van 130 afschaffen

Gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland wil dat de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur wordt teruggedraaid. Aanleiding is een rapport van de GGD over de slechte luchtkwaliteit in Gelderland. Of het afschaffen gaat lukken is nog maar de vraag. Demissionair minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu liet eerder weten niet open te staan voor een verlaging. 

Uit het rapport blijkt dat de luchtkwaliteit de afgelopen jaren weliswaar is verbeterd, maar dat het nog zeker niet schoon is. Gelderlanders gaan volgens het rapport gemiddeld ruim een jaar eerder dood door luchtverontreiniging.

Schouten wil maatregelen nemen. “Ik zal wel mensen tegen het hoofd stoten, want de snelheid is natuurlijk recent naar 130 gegaan. Maar als je kijkt naar de gezondheid van mensen en de luchtkwaliteit is 120 echt veel beter en op sommige plekken zelfs misschien 100,’ zegt de gedeputeerde tegen Omroep Gelderland. “Ik ben in afwachting van de Rijksoverheid om te komen met een verdergaand actieplan.”……Lees verder op rijschoolpro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag