2todrive

Het autorijbewijs en 2todrive:

2todrive is een experiment dat door de overheid in 2011 is ingevoerd. Op deze manier krijgen jongeren de kans om al voor de 18e verjaardag het autorijbewijs te behalen. Jongeren mogen vanaf de leeftijd van 16,5 jaar rijles nemen en mogen vanaf hun 17e verjaardag praktijkexamen doen. De opleiding 2todrive is identiek aan die van een 18+ kandidaat. Na het behalen van het rijbewijs dient er tot aan de 18e verjaardag altijd een begeleider in de auto aanwezig te zijn. De kandidaat mag maximaal 5 begeleiders aanwijzen.

Waarom 2toDrive?

Het doel van 2toDrive is om beginnende bestuurders extra ervaring op te laten doen onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Door op een leeftijd van 16,5 jaar te starten met je rijopleiding begin je zodra je 18 bent met een extra goede basis als zelfstandig bestuurder. In het begin van het begeleid rijden zul je stuiten op verschillende verkeerssituaties die je tijdens je rijlessen nooit hebt meegemaakt. Ervaring en inzicht ontstaan niet vanzelf.

Begeleider

Begeleiders moeten van te voren aangemeld worden en dienen aan onderstaande eisen te voldoen.

  • Een begeleider moet minimaal 27 jaar zijn en minstens 5 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs B zijn
  • De begeleider is vrij van strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen
  • De gekozen begeleider heeft in het verleden geen onderzoek naar rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd gekregen
  • Mag tijdens het begeleiden niet onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen zijn

Check voor een volledige uitleg en hoe je de coaches moet aanmelden www.2todrive.nl of neem contact op met Rijschool Dekker op 040-444 44 44.

 

Open chat
1
Heeft u een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?