ADAS-autodrop voor geslaagde B-kandidaten!

Komende tijd heb je geluk als je voor je autopraktijkexamen slaagt! Je krijgt dan namelijk van de CBR-examinator een zakje ADAS-autodrop met een link naar het spelletje https://slimonderweg.nl.  Met dit spelletje leer je op een leuke manier welke rijhulpsystemen er zijn in de auto en hoe je die op een veilige manier gebruikt. Bovendien kun je ook nog eens leuke prijzen winnen!

Het CBR vindt het belangrijk dat ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) veilig en verantwoord gebruikt worden. Dat start bij de beginnende bestuurder, de examenkandidaat. Daarom heeft het CBR zich aangesloten bij de ADAS-alliantie, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De ADAS-alliantie wil zich inzetten om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaren met minimaal 20% te verhogen. ADAS helpen immers de mens achter het stuur en kunnen positief bijdragen aan de verkeersveiligheid. De voorwaarde is wel dat de mens goed met de ondersteunende systemen om kan gaan. Een grotere uniformiteit in deze systemen helpt daarbij.

Om het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen een grotere rol te kunnen geven, doet het CBR samen met TU Delft en andere partijen onderzoek naar veilig en verantwoord gebruik van ADAS. Ook werkt het mee aan een goede voorlichting hierover. Zoals met behulp van de zakjes autodrop.

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag