Busrijbewijs

Opleiding voor het D-rijbewijs

Ben je in het bezit van een B-rijbewijs en wil jij graag een bus besturen waar je meer dan 8 passagiers in mag vervoeren? Bij ons kun je veilig en snel jouw D-rijbewijs halen.

De opleiding begint met een intest. Tijdens de intest ga je samen met een rijinstructeur op pad. Na de intest ontvang je een advies met het aantal te volgen rijlessen dat wij denken dat jij nodig hebt om te kunnen slagen voor het D-rijbewijs.

Theorie

Na de intest ga je starten met het theoretische gedeelte. In totaal krijg je drie theorie-examens. In het eerste examen (RV1) – verkeer en techniek – wordt getoetst op je kennis van de gedragsregels, verkeerswetgeving en de functie en werking van verkeerstechniek. Het tweede examen (V2D) van de bus focust op de veiligheidsaspecten, milieuaspecten, de relevante bepalingen van de arbeidstijdenwet en het arbeidstijdenbesluitvervoer, en als laatste de relevante bepalingen in de vervoerswetgeving. Het derde (V3D), en tevens laatste examen, is het examen voor het busrijbewijs met code 95. Hier wordt dieper ingegaan op de genoemde onderdelen uit het tweede examen.

Praktijk

Tijdens de praktijklessen ga je meteen met een rijinstructeur de openbare weg op. Je leert niet alleen het besturen van de bus, maar ook om zo goed mogelijk te anticiperen op verschillende situaties. Het praktijkexamen mag je afleggen op het moment dat je in ieder geval de theorie-examens RV1 en V2D behaald hebt. Daarnaast is een medische keuring door de Arboarts onderdeel van de opleiding.

Wil jij graag in een vrachtwagen rijden? Dan heb je het C-rijbewijs nodig. Ook dit rijbewijs kun je bij ons halen.

Meer informatie C-rijbewijs

Buschauffeur worden?

Is het altijd al jouw droom geweest om buschauffeur te worden of heb je al een hele carrière achter je en heb je behoefte aan een nieuwe uitdaging? Wij helpen jou graag bij het verwezenlijken hiervan. Het werk als buschauffeur is heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde! Rijden door het drukke verkeer in de stad of juist genieten van de rustige omgeving in de dorpen. Ben jij graag onder de mensen en het liefst de hele dag onderweg? Dan is het beroep van buschauffeur iets voor jou. In samenwerking met Allroad kunnen wij ervoor zorgen dat jij na het behalen van jouw D-rijbewijs en code 95 direct aan de slag kan als buschauffeur bij Arriva, Hermes of Keolis

Opleidingspakketten busrijbewijs

Code 95

Code 95 heb je nodig om het beroep van buschauffeur uit te mogen voeren. Je kunt bij ons jouw D-rijbewijs behalen inclusief code 95 of de nascholing volgen als jouw code 95 verloopt. De nascholing bestaat uit vier theoriedagen van 7 uur per dag en één praktijkdag van 7 uur. Je code 95 is vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar vervalt de code en heb je opnieuw nascholing nodig.

De nascholing kun je verspreiden over de jaren of kort na elkaar afnemen, net wat binnen jouw schema past. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een compleet nascholingspakket af te nemen of de modules los te kopen.

Modules nascholing code 95
Open chat
1
Heeft u een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?