CBR annuleert alle theorie- en praktijkexamens tot en met 6 april

Het CBR heeft zojuist bekend gemaakt dat alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en andere cursussen tot ten minste 6 april geannuleerd zijn. In een eerder bericht kon je al lezen dat tot en met 31 maart alles uitgesteld was. Het CBR sluit zich door deze maatregel aan bij de overheidsrichtlijnen.

Alle examens kunnen zodra het weer kan kosteloos worden ingehaald.

Geldigheid theoriecertificaat

Als jouw theoriecertificaat is verlopen op het moment dat jouw uitgestelde rijexamen ingehaald wordt, dan kan dit met jouw verlopen certificaat. Het CBR verlengt de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Deze gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat afnemen.

Medische beoordeling gaat door

De afgelasting geldt niet voor iedereen. De geplande medische keuringen gaan gewoon door. Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en van de afdeling Rijgeschiktheid blijven zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren werken. Zo kan het CBR zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en minimaliseren ze de risico’s.

Geldigheid certificaten en uitslagen professionals

Door het annuleren van alle theorie- en praktijkexamens en nascholingscursussen, verloopt mogelijk de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs. Omdat de examenuitslagen kunnen verlopen of omdat chauffeurs niet voor de einddatum cursussen of verlengingsexamens kunnen doen.

Het CBR heeft de problemen die hierdoor kunnen ontstaan in beeld. Mogelijke oplossingen worden op dit moment onderzocht. Zodra deze duidelijk zijn, zullen wij dit direct bekend maken.

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag