CE-rijbewijs

Opleiding CE-rijbewijs

Ben jij al in het bezit van het C-rijbewijs en wil je graag een oplegger mogen aankoppelen aan de vrachtwagen? Dan heb je het CE-rijbewijs nodig. Met dit rijbewijs mag jij een trekker oplegger of een wipkar besturen met een gewicht van meer dan 750 kilo.

Intest

De opleiding start met een intest, oftewel een proefles. Aan de hand van de intest geeft de rijinstructeur je een advies over het aantal te volgen rijlessen. Je gaat samen met de rijinstructeur een oefenrondje rijden, zodat de rijinstructeur weet op welk niveau je zit en hoe snel je de technieken onder de knie zult krijgen. Aan het einde van de intest ontvang je een advies over het aantal te volgen rijlessen dat wij denken dat jij nodig gaat hebben om te kunnen slagen voor je vrachtwagenrijbewijs. 

Praktijk

Er is geen theoretisch gedeelte binnen deze opleiding, want dit heb je al behaald bij je C-rijbewijs. Na de intest start je dus meteen met rijlessen. Het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.

Ben je nog niet in bezit van het C-rijbewijs? Dan moet je eerst deze examens met succes afleggen, voordat je het CE-rijbewijs kunt behalen.

Meer informatie C-rijbewijs

Code 95

Code 95 heb je nodig om het beroep van vrachtwagenchauffeur uit te mogen voeren. Deze code is vijf jaar geldig en na vijf jaar vervalt de code en mag je het beroep van vrachtwagenchauffeur niet meer beoefenen. Bij ons kun je een compleet nascholingspakket afnemen of de cursussen los kopen. De nascholing bestaat uit vier theoriedagen van 7 uur per dag en één praktijkdag van 7 uur. Je kunt deze dagen verspreiden over de jaren of kort na elkaar afnemen, net wat binnen jouw schema past.

Modules nascholing code 95
Open chat
1
Heeft u een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?