Fraudeur theorie-examen CBR op heterdaad betrapt en gevlucht in Utrecht

Het CBR heeft deze week een man op heterdaad betrapt toen hij fraude pleegde tijdens zijn theorie-examen. Toen de man nattigheid voelde en meteen wilde vertrekken, heeft een CBR-medewerker dat willen voorkomen door hem vast te houden in afwachting van de politie. Door toedoen van een omstander heeft de man vervolgens toch kunnen vluchten. Dat bevestigt het CBR nadat bronnen het voorval aan VerkeersPro meldden.

Het voorval vond plaats op het CBR-examencentrum in Utrecht. Het CBR kon de man betrappen doordat een apparaat (een sweeper) een openstaande 4G- of Wifi-verbinding opspoorde. “Het gaat waarschijnlijk om voorzegfraude, want we hebben apparatuur gezien”, vertelt woordvoerder Nathalie Dingeldein. Het CBR heeft aangifte gedaan tegen de man.

Bronnen melden aan VerkeersPro dat de fraude werd gepleegd met een cameraatje dat in de bril van de verdachte verborgen zat. Daarnaast zouden er mogelijk klappen zijn gevallen vlak voor de man vluchtte, vermoedelijk toen de verdachte los kwam van de CBR-medewerker met hulp van de omstander…….Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag