Geen examens tot 20 mei

In navolging van het kabinetsbesluit heeft het CBR alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en nascholingen geannuleerd. Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden ingehaald.

Daarnaast heeft het CBR alle theorie- en praktijkexamens die na 20 mei ingepland stonden geannuleerd. Kandidaten kunnen straks zelf via de opleider de examens opnieuw inplannen. Gereserveerde praktijkexamens voor de categorieën A, AM en E achter B die na 20 mei plaatsvinden, worden niet geannuleerd. Ditzelfde geldt voor geplande beroepspraktijkexamens.

Extra maatregelen voor het opnieuw inplannen van de examens

Om bij opstart, zodra het sein op groen staat, een eerlijke en evenredige verdeling van de examencapaciteit te kunnen bieden, is het voor het CBR noodzakelijk een aantal aanvullende maatregelen te treffen.

  • Om te voorkomen dat er binnen de beperkte capaciteit ongelimiteerd examenplekken worden ingekocht wordt er een maatregel ingesteld.
  • Het reserveren op naam bij praktijkexamens AVD (binnen 5 weken), BE (binnen 2 weken); ook hiermee voorkomt het CBR dat examenplekken ongelimiteerd ingekocht worden.
  • Het machtigen van de rijschool door de kandidaat bij de praktijkexamens A en BE, hiermee wordt oneigenlijk gebruik bij het maken van reserveringen en hamsteren tegengegaan.

De details van de maatregelen worden bekend gemaakt zodra alles weer bijna opgestart kan worden.

Prioriteren examencapaciteit

De theorie beroepsexamens krijgen voorrang, gevolgd door de theorie examens B, AM, A en recreatievaartexamens. Bij de praktijkexamens B, BE, AM, A krijgen alle uitgestelde examens voorrang bij de opstart.

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag