Groot testgebied voor zelfrijdende auto’s in Brabant

Tussen Helmond en Tilburg komt een testtraject van 70 kilometer voor zelfrijdende auto’s. Het traject loopt deels over de A58. Bedrijven krijgen hiermee de mogelijkheid om op openbare rijks-, provinciale en lokale wegen nieuwe technieken uit te proberen.

Op termijn kan het testtraject ook worden uitgebreid naar Breda en Den Bosch.Ook kan er getest worden met truck platooning: vrachtwagens die verbonden via wifi in colonne rijden. Verder worden proeven uitgevoerd met verkeerslichten die communiceren met aankomend verkeer.

Het initiatief, genaamd MobilitymoveZ.NL, Urban Mobility Testing Area, komt van de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en de gemeenten Eindhoven, Helmond en Tilburg.

‘Testen is essentieel’

Doel van dit project is de mobiliteitssector in Nederland en Europa naar een hoger niveau te tillen en de bereikbaarheid in steden en regio’s verbeteren, zo laat de provincie Noord-Brabant weten. Naast het testen van nieuwe producten en diensten willen de initiatiefnemers bedrijven met elkaar verbinden zodat ze kennis delen op het gebied van smart mobility.

“We zoeken naar nieuwe oplossingen die ons helpen bij het verbeteren van de bereikbaarheid, de leefbaarheid en veiligheid in onze steden”, zegt gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant: “Om die nieuwe mobiliteitsconcepten daadwerkelijk op grote schaal te kunnen introduceren is testen in de praktijk essentieel. Juist het feit dat hier getest kan worden op een netwerk van wegen met een verschillend karakter en een ander snelheidsregime maakt deze testomgeving uniek.”…….Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag