‘Laat leerling-automobilist verplicht meerijden in vrachtauto’

Het zou goed zijn als leerlingen tijdens hun rijopleiding verplicht worden om een keer mee te rijden in een vrachtauto. Dan kunnen ze zelf ervaren welk zicht op de weg een vrachtautochauffeur heeft en erachter komen dat een vrachtauto een veel langere remweg heeft een personenauto. Dat zeggen veel deelnemers aan een onderzoek dat Transport Online liet uitvoeren onder 626 vrachtautochauffeurs.

Het vakblad wilde met het onderzoek achterhalen welke verklaring en mogelijke oplossingen chauffeurs zelf zien voor de ogenschijnlijk toename van het aantal ongevallen met vrachtauto’s. Hoewel de meningen over oplossingen verdeeld zijn, wordt opleiding geregeld genoemd. Zo zouden buitenlandse chauffeurs meer gecontroleerd moeten worden op de geldigheid van hun rijbewijs en op de aanwezigheid van Code95. Ook stellen de deelnemers aan het onderzoek voor om de rijopleiding voor vrachtwagenchauffeurs in heel Europa gelijk te trekken.

Sociale media

Ruim 82 procent van de ondervraagde bestuurders heeft de indruk dat het aantal ongelukken waarbij vrachtauto’s zijn betrokken, is………… Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag