• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Lid Bovag
  • Standaard anti-slipcursus

Nieuws

Main / Nieuws / Maatregelen coronavirus van kracht tot en met ten minste 28 april

Maatregelen coronavirus van kracht tot en met ten minste 28 april

0

Nadat het RIVM gisteren bekend heeft gemaakt dat de maatregelen tegen het coronavirus verlengt worden, heeft het CBR alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen tot tenminste 28 april geannuleerd. Alle examens en cursussen kunnen kosteloos ingehaald worden zodra de maatregelen dit toelaten.

Theoriecertificaat blijft geldig
Zoals we in een eerder nieuwsbericht schreven blijft het theoriecertificaat geldig indien deze verlopen is op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen. Het CBR is met verschillende partijen in overleg om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven.

Medische beoordelingen kunnen wel doorgaan
CBR-medewerkers met kantoorfuncties en medewerkers van de divisie Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk thuis of verspreid over de verschillende kantoren. Hierdoor zullen de medische beoordelingen voor het rijbewijs wel doorgaan.

Code 95 en geldigheid certificaten professionals
Door het annuleren van alle examens is er een kans dat de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs en andere professionals verlopen. Het CBR onderzoekt momenteel de mogelijke oplossingen, zodra hier iets meer over bekend is zullen wij dit laten weten.

Heb jij vragen over de nieuwe maatregelen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Laatste nieuws
Open chat