• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Volledige Bovag garantie
  • Standaard anti-slipcursus

Historie

Home / Onze rijschool / Historie

Rijschool Dekker: sinds 1932 dé autorijschool voor Eindhoven en omstreken

Rijschool Dekker kent een enorm rijke historie, wij zijn de oudste rijschool van Nederland. Al in 1932 richtte Jan Dekker de huidige Rijschool Dekker op. Hij startte destijds met een heuse Citroen Traction Avant en hij breidde zijn wagenpark gestaag uit. Na de oorlog verzorgde hij zeer veel opleidingen voor de nieuwe generatie Eindhovenaren. Veel van hen waren naar Eindhoven verhuisd vanwege een betrekking bij Philips. Jan speelde hier handig op in en begon tevens met een verhuurbedrijf.

In 1962 nam zoon Ben Dekker het roer over. Hij heeft vele Eindhovenaren aan het rijbewijs geholpen. Met zijn deskundige en rustige manier van werken wekte hij veel vertrouwen bij leerlingen. Iets waar we vandaag de dag nog steeds profijt van hebben.

In 1989 nam zijn zoon John Dekker het roer over terwijl Ben zich meer toelegde op de theoretische opleidingen en de automaatleerlingen. Vanaf 1998 groeide het bedrijf explosief en breidde uit met een eigen antislipschool, een instructeursopleiding en een transportdivisie.

Het huidige team van instructeurs draagt nog steeds de erfenissen van de “Dekkers” met zich mee en dat resulteert in de beste vakmensen op hun gebied. “Het is elke dag weer leuk om te zien dat de kinderen van oudleerlingen zich weer aanmelden bij ons, dat is waar we het voor doen” aldus John Dekker.