‘Ook zelfrijdende auto’s hebben een rijbewijs nodig’

Er moet een rijbewijs komen voor zelfrijdende auto’s. Het bedrijf RobotTUNER maakt zich samen met andere Nederlandse bedrijven hard om het ‘digitale rijbewijs’ in te voeren, als norm voor de rijvaardigheid van autonome voertuigen. Momenteel ontbreekt die norm. Dat vertelde Jorrit Kuipers van RobotTUNER vorige week tijdens de SDC Summit in Expo Houten. Ook moeten bestuurders volgens hem leren omgaan met autonome voertuigen in het verkeer. 

RobotTUNER heeft als doel de invoering van autonoom vervoer in de openbare ruimte te versnellen. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van een standaard digitaal rijbewijs samen met onder andere het RDW, Aon verzekeringen, Ricardo, 2getthere en HAN-Automotive.

Kuipers pleit voor een digitaal rijbewijs voor voertuigen, omdat hij vindt dat een robot op dezelfde manier zou moeten worden beoordeeld zoals wij menselijke bestuurders beoordelen. “Het is belangrijk om robots te behandelen alsof het mensen zijn”, zegt Kuipers. “Zo wordt de robot acceptabeler voor de maatschappij.”…….Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag