Opleiding tot rijinstructeur auto

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en ga je graag met mensen om? Als rijinstructeur van de auto zorg jij ervoor dat de kandidaten opgeleid worden tot goede en sociale chauffeurs en draag je op die manier bij aan een betere verkeersveiligheid. Je vindt het leuk om mensen iets te leren en veel op de weg te zijn. Kun jij jezelf hierin vinden? Dan is de opleiding tot rijinstructeur iets voor jou!

Als rijinstructeur heb je een verantwoordelijke baan met veel afwisseling. Je hebt de vrijheid om je eigen uren in te delen. Daarnaast houd je wel van een praatje, want je hebt veel sociale contacten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding tot rijinstructeur is vooral veel theorie uit je hoofd leren. Je volgt klassikale bijeenkomsten en daarnaast is het een deel zelfstudie waarbij je kunt inloggen in een digitale omgeving. Heb je alle theorie afgerond en de examens behaald, dan volg je nog 40 uur praktijkstage. Tijdens de stage ga je op pad met een rijinstructeur om praktijkervaring op te doen.

Er zijn twee mogelijkheden voor het volgen van de opleiding. De reguliere opleiding (+/- 4 maanden) of de weekendopleiding (6 – 8 maanden).

Reguliere opleiding

Volg je de reguliere opleiding dan neemt dit in totaal ongeveer 4 maanden in beslag. Je hebt twee dagen in de week een klassikale bijeenkomst. Deze bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag en donderdag in Veldhoven.

Weekendopleiding

Volg je de weekendopleiding dan neemt dit 6 tot 8 maanden in beslag. Je volgt één keer in de week een klassikale bijeenkomst op zaterdag. De klassikale bijeenkomst vindt plaats op de locatie in Veldhoven.

Geslaagd?

Ben je geslaagd voor alle examens en is de stage met succes afgerond, dan ontvang jij de WRM-pas. Met deze pas mag jij zelf rijles gaan geven aan leerlingen.

Hoe zit het met de opleidingskosten en wat ga ik uiteindelijk zelf verdienen?

De opleidingskosten bedragen in totaal €5000,-, maar deze betaal je terug middels een opleidingsovereenkomst. Als je 3 jaar voor ons gewerkt hebt, dan heb jij je rijopleiding afbetaald.

Op het moment dat je aan de slag gaat als rijinstructeur ga je meteen lekker verdienen. Je start op een salaris van €2700,-. Daarnaast mag jij zelf je uren indelen en organiseren wij één keer in de maand een gezellige lunch met alle collega’s.

Wil jij meer informatie ontvangen over de opleiding, dan ben je welkom op de informatiemiddag op 10 september aanstaande of kun je altijd een afspraak inplannen voor de online informatieavond.

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag