Opnieuw nepmails in omloop over verkeersboetes

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor nieuwe nepmails die zogenaamd afkomstig zijn van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) of een incassobureau. In de mails wordt de ontvangers gevraagd om een nog openstaande boete te betalen voor te hard rijden.

De ontvangers van de mail worden onder druk gezet om binnen drie werkdagen het verschuldigde bedrag te voldoen. Gebeurt dat niet tijdig, dan riskeert de ‘wanbetaler’ een negatieve registratie, waardoor hij in de toekomst mogelijk wordt uitgesloten van krediet- of hypotheekvoorzieningen, zo staat er in de nepmail. De boete moet volgens de mail overgemaakt worden aan de 3V Payment Group. Ook zou er na betaling een code van negentien cijfers moeten worden ingevoerd op de website van dat bedrijf. Niet doen, zo luidt de waarschuwing van de Fraudehelpdesk, anders komt het geld bij oplichters terecht.

Rekeningnummer controleren

De naam van het CJIB wordt herhaaldelijk misbruikt door oplichters die denken zo op een makkelijke manier geld te verdienen. Ook eerder dit jaar ……. Lees verder op verkeerspro.nl

 

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag