Praatpalen massaal aangeboden op Marktplaats

Nu de gele praatpalen niet meer in gebruik zijn, is dit weekend een run ontstaan op de installaties van Rijkswaterstaat. De overheid zette honderd praatpalen te koop voor 299 euro per stuk. Binnen een halfuur waren ze uitverkocht en werden de praatpalen op Marktplaats aangeboden, waar de bedragen oplopen tot zeker 1.750 euro.

Sinds 1 juli zijn de 3.300 palen buiten gebruik en worden ze de komende maanden geleidelijk verwijderd. Om weggebruikers duidelijk te maken dat ze niet meer werken, zijn ze voorzien van een hoes.

De gele palen zijn zo geliefd, dat er weekend zelfs pogingen zijn gedaan om ze te stelen. De politie meldde dit weekend dat iemand op de A29 bij Barendrecht bezig was een praatpaal te demonteren. “Wij gaan even uitleggen dat ze gewoon te koop zijn’’, twitterde de politie.

Nieuw leven

Het bedrijf Ecoleon gaat de praatpalen ‘upcyclen’. De palen worden niet vernietigd maar krijgen een nieuw leven, bijvoorbeeld als laadpaal voor elektrische auto’s of als informatiezuil. Daarbij behouden ze zoveel mogelijk hun oorspronkelijke vorm. Ook gaat een deel naar musea.

Honderd exemplaren zijn dit weekend via het Domein Roerende Zaken te koop aangeboden voor 299 euro per stuk. Gevolg hiervan is dat de palen nu voor hoge bedragen via Marktplaats worden aangeboden.

Volgende verkoopronde

Ecoleon heeft via haar website laten weten dat er een nieuwe verkoopronde aankomt: “Het risico bij individuele verkoop is dat mensen vooral een praatpaal kopen om er geld aan te verdienen. Om alle teleurgestelde geïnteresseerden, die wél een echt de praatpaal een nieuwe bestemming willen geven, tegemoet te komen zal Ecoleon medio juli een nieuwe voorraad praatpalen te koop aanbieden.”

Wie daarvoor in aanmerking wil komen kan zich inschrijven via http://www.hetverhaalvandepraatpaal.nl en daar aangeven wat hij of zij met de praatpaal wil gaan doen. De ANWB heeft eveneens een speciale pagina opgezet rond het afscheid van de praatpalen. Hier kunnen geïnteresseerden onder andere lezen over de 57-jarige geschiedenis van de praatpaal en wordt advies gegeven hoe automobilisten na 1 juli om moeten gaan met pech op de weg……Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag