• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Volledige Bovag garantie
  • Standaard anti-slipcursus

Last van Rijangst / Amaxofobie? Wij bieden hulp.

Home / Last van Rijangst / Amaxofobie? Wij bieden hulp.

Ca. 1.000.000 Nederlanders hebben last van rijangst, 500.000 daarvan vermijden het rijden helemaal.

Rijangst is een fobie die vaker voorkomt dan je denkt. De meest voorkomende vormen van rijangst zijn angst om op de snelweg te rijden, autorijden op drukke plekken en het rijden over hoge bruggen, water en onbekende wegen. Ook de mate waarin je er last van hebt kan variëren van een ongemakkelijk gevoel tijdens het autorijden tot paniekaanvallen. Erg vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk.
Bij Rijschool Dekker word je individueel begeleid door onze ervaren rijinstructeur Desiree Reniers- Schattefor. Desiree heeft een speciale opleiding Rijinstructeur + gevolgd om het autorijden weer zonder rijangst te beleven. In deze opleiding worden vaardigheden en technieken aangeleerd om mensen met rijangst professioneel te begeleiden en zo van hun rijangst af te helpen. Na de begeleiding kunnen zij weer zorgeloos achter het stuur plaatsnemen.

Desiree: “Het geeft mij enorm veel voldoening als ik mensen weer een stukje van hun leven teruggeef. Mensen worden weer mobieler en dat resulteert weer in meer sociale contacten. We bespreken voorafgaand eerst waar de angst vandaan komt, zodat de sessies daarop aangepast worden. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat ouderen die alleen komen te staan en vaak langere tijd niet actief hebben deelgenomen aan het verkeer doormiddel van deze speciale begeleiding de stap weer plaats durven nemen achter het stuur.”
“Hoe mooi is het om mensen weer mobiel te maken, het mooiste cadeau wat ik deze mensen kan geven!”

Uw rijangst de baas? Overwin uw rijangst. Bel ons op 040 44 44 444 of neem contact met ons op via het contactformulier.