Aanhanger rijbewijs (BE)

Binnen één dag jouw aanhanger rijbewijs halen!

Bij Rijschool Dekker is dit rijbewijs in één dag tijd te behalen. De rijlessen starten ’s ochtends en worden dezelfde dag afgesloten met het officiële CBR- praktijkexamen. Je kan eventueel ook twee dagdelen boeken.

Voor het rijden met een flinke aanhangwagen, caravan of paardentrailer, heb je een apart rijbewijs nodig.

Rijlessen

Op de cursusdag oefen je alle disciplines van het rijden met aanhangwagen. Je start met eenvoudige oefeningen, vervolgens leg je de examenroutes af en ga je zelfstandig rijden. Je krijgt les van deskundige docenten welke jou goed voorbereiden op het rij-examen.

Theorie & intest

Je hoeft geen theorie-examen te doen voor dit rijbewijs. Hoe gaat het dan in zijn werk? Om een opleiding op maat te kunnen verzorgen, start je de opleiding met een intest. Tijdens de intest, die maximaal één lesuur duurt, word je niveau bepaald en krijg je een advies over hoeveel lessen jij nodig gaat hebben. Na de intest wordt de complete opleiding ingepland inclusief het examen!

Met rijbewijs B mag je:

Een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750 kg achter je auto voorttrekken.

Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750 kg achter je auto voorttrekken. Alleen als het gewicht van beide voertuigen samen niet meer is dan 3500 kg. De aanhangwagen of oplegger mag wel meer wegen dan de ledige massa van de trekkende auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Pakketten

Wil jij graag jouw aanhangerrijbewijs halen, dan kun je bij ons een pakket afnemen en binnen één dag jouw rijbewijs al halen!

Pakket A

€595,-

  • Intest
  • 3 uur rijlessen
  • Praktijkexamen
Schrijf in

Pakket C

€895,-

  • Intest
  • 7 uur rijlessen
  • Praktijkexamen
Schrijf in

Tijdens de intest geven wij jou graag een advies hoeveel rijlessen wij denken dat jij nodig gaat hebben om te kunnen slagen voor je rijbewijs.

Contact
Open chat
1
Heeft u een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?