• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Lid Bovag
  • Standaard anti-slipcursus

Aanhanger rijbewijs (BE)

Home / Rijbewijs / Aanhanger rijbewijs (BE)

Voor het rijden met een flinke aanhangwagen, caravan of paardentrailer, heb je een apart rijbewijs nodig.

Bij Rijschool Dekker is dit rijbewijs in één dag tijd te behalen. De rijlessen starten ’s ochtends en worden dezelfde dag afgesloten met het officiële CBR- praktijkexamen. Je kan eventueel ook twee dagdelen boeken. De regels omtrent het BE-rijbewijs zijn gewijzigd. Onder aan deze pagina zie je alle regels welke gelden voor een BE-rijbewijs. Blijkt dat je het BE-rijbewijs nodig hebt dan kan je je meteen inschrijven. Bel hiervoor 040-444 44 44 of stuur een mailtje naar info@rijschooldekker.nl

Doel

Het doel is het behalen van het Auto + Aanhanger (BE) rijbewijs.

Duur en planning

Alle BE-opleidingen vinden zoveel mogelijk op 1 dag plaats, twee dagdelen kan ook. De intest vindt eerder plaats.

Kosten per persoon

Uiteraard verschilt dit per deelnemer. Maak een afspraak voor een proefles om een persoonlijk advies te krijgen. Hou er in ieder geval rekening mee dat de medische “eigen verklaring” verplicht is.

De regels voor rijbewijs BE

Met rijbewijs B mag je:

  • Een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750 kg achter uw auto voorttrekken.
  • Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750 kg achter uw auto voorttrekken. Alleen als het gewicht van beide voertuigen samen niet meer is dan 3500 kg. De aanhangwagen of oplegger mag wel meer wegen dan de ledige massa van de trekkende auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Rijlessen

Op de cursusdag oefen je alle disciplines van het rijden met aanhangwagen. Je start met eenvoudige oefeningen, vervolgens leg je de examenroutes af en ga je zelfstandig rijden. Je krijgt les van deskundige docenten welke jou goed voorbereiden op het rij-examen.

Theorieopleiding

Je hoeft geen theorie-examen te doen voor dit rijbewijs.Hoe gaat het in zijn werk? Om een opleiding op maat te kunnen verzorgen, start je de opleiding met een intest. Tijdens de intest, die maximaal een lesuur duurt, wordt je niveau bepaald en krijg je een deskundig en gemotiveerd advies. Na de test wordt de complete opleiding ingepland inclusief het examen!

Met rijbewijs BE mag je:

  • Een aanhanger trekken tot 3500kg mits het trekkende voertuig hiervoor geschikt is.
  • De aanhanger mag ook zwaarder zijn mits er wordt voldaan aan een aantal eisen.

Wil je alle nieuwe regels voor het rijbewijs BE inzien, bekijk of download dan deze PDF van de rijksoverheid. Je kunt ook de website van de rijksoverheid bezoeken voor antwoorden op vragen over rijbewijs-BE. Natuurlijk kan je ook altijd met ons contact opnemen met vragen. Wij beantwoorden graag al je vragen.