• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Lid Bovag
  • Standaard anti-slipcursus

Bus rijbewijs (D)

Home / Rijbewijs / Bus rijbewijs (D)

Rijschool Dekker en de beroepsopleiding bus

Bussen worden steeds belangrijker in de logistiek. Iedereen met de eigen auto naar studie of het werk is op den duur niet meer houdbaar. Het beroep van buschauffeur is alleen om deze reden al een goede keuze. Maar ook is het mooi te kunnen rijden met zo’n grote bus door het drukke verkeer en soms smalle straten, iets waar je met recht trots op kunt zijn en veel werkplezier aan zult beleven. Naast je rijvaardigheid heb je ook sociale vaardigheden nodig, iets wat het werk als buschauffeur afwisselend en uitdagend maakt. Geen dag is hetzelfde. Het rijden met bussen vergt speciale vaardigheden. Meestal worden deze opleidingen gegeven voor cursisten die hun werk willen vinden in het openbaar vervoer.

Aangezien aanvangsniveau en opnamevermogen bepalend zijn voor het aantal benodigde rijlessen spreken wij liever niet over op voorhand te nemen pakketten, immers dat verschilt per cursist enorm. Hiervoor is de intest bedoeld. Na deze intest ontvang je een deskundig advies op maat en kan je samen met ons bepalen welke lesvorm en bijbehorend pakket het beste bij je past. Deze kunnen ook worden uitgebreid met garantie.

Je kunt vanaf 18 jaar beginnen met het behalen van je D-rijbewijs en Code 95, hiervoor dien je wel in het bezit van een B-rijbewijs te zijn.

Kijk voor de tarieven bij de prijslijst van het D-rijbewijs of maak een afspraak voor nadere informatie.

LET OP!!

M.b.t. de categorie D geldt dat uw investering fiscaal wordt aangemerkt als een investering in een beroepsopleiding en derhalve aftrekbaar is. Afhankelijk van uw IB-percentage kunt u tussen de 35 en 52% terugkrijgen middels het indienen van uw aangifte.

Het halen van rijbewijs D is de start van een mooie carrière. Maar als je van buschauffeur je beroep wilt maken moet je ook je diploma vakbekwaamheid personengoederenvervoer (Code 95) gaan halen.

Wist je dat Rijschool Dekker een onderdeel is van de Allroad-groep? Zij zijn contractingpartner van Connexxion en Hermes. Vraag naar de mogelijkheden om als buschauffeur openbaar vervoer aan de slag te gaan. Bel 040-444 44 44 of mail je gegevens via ons contactformulier. Allroad is altijd op zoek naar nieuwe buschauffeurs, door middel van een studiekostenovereenkomst geven ze jou de mogelijkheid om jouw busrijbewijs te behalen, jij kunt ze dan in termijnen terugbetalen. Bekijk de mogelijkheden.

Open chat