Motorrijbewijs (A)

Motoropstapdag

Motorrijden is populair. Logisch, want op de motor voel je je vrij. Het is heerlijk om te toeren over binnenwegen en dijken, langs riviertjes en door bossen in binnen- en buitenland. Optimaal genieten van de natuur en de omgeving!

Je begint je motoropleiding met een motoropstapdag. Tijdens deze dag kun jij kijken of je motorrijden echt zo leuk vindt als je denkt. Ook leer je meteen al de grondbeginselen van het motorrijden zoals wegrijden, schakelen, remmen enzovoort. Misschien heb je aanleg voor het rijden op twee wielen en gaat het je allemaal makkelijk af, misschien kom je tot de conclusie dat je nog even goed moet oefenen.

De instructeur houdt tijdens de motoropstapdag nauwlettend je vorderingen in de gaten. Na afloop van het praktijkgedeelte kan hij dan ook goed inschatten hoeveel lessen je nodig gaat hebben. Tijdens je motoropleiding kun je een jas, broek en helm van ons gebruiken.

Ons oefenterrein is tevens de examenlocatie voor je eerste (AVB) examen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent, en dat is wel zo prettig!

Tijdelijke actie: neem nu het motorpakket af met € 350,- korting én krijg gratis toegang tot de motoropstapdag! 

[maxbutton id=”1″ url=”https://rijschooldekker364.e.wpstage.net/start-met-het-behalen-van-je-motorrijbewijs-maak-gebruik-van-onze-actie/” text=”Haal nu je motorrijbewijs met korting!” ]

A1, A2 of A?

Tegenwoordig zijn er drie verschillende motorrijbewijzen: A1, A2 en A (onbeperkt). Het type rijbewijs dat je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor waar je op rijdt, je leeftijd én je ervaring. Onderstaande tabel laat overzichtelijk zien welk rijbewijs er bij welke leeftijd past.

Leeftijd (vanaf) Motorrijbewijs
18 jaar A1
20 jaar A2
21 jaar A (met code 80)
24 jaar A

Rijbewijs A1

Met het rijbewijs A1 mag je op een lichte motor rijden met een maximale motorinhoud van 125cc en een maximum vermogen van 11 kilowatt. Je mag op je 17e al beginnen met lessen en het theorie-examen behalen, voor het praktijkexamen moet je echter 18 jaar zijn. De uitslag van je theorie-examen is anderhalf jaar geldig.

Rijbewijs A2

Wanneer je rijbewijs A2 hebt, mag je een iets zwaardere motor rijden: namelijk met een maximum vermogen van 35 kilowatt. Ook mag je al vanaf je 19e rijlessen volgen, mits je al een A1 rijbewijs hebt. Zo niet, dan mag je pas gaan lessen als je 20 bent. Heb je al een A1-rijbewijs, dan hoef je niet opnieuw je theorie-examen af te leggen.

Rijbewijs A

Voor het rijbewijs A geldt een onbeperkt vermogen; je mag met alles rijden. Vanaf je 21e mag je de rijlessen volgen voor het A-rijbewijs. Wanneer je het rijbewijs A haalt voor je 24e, dan moet je naast het rijbewijs ook een code 80 hebben. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Wanneer na twee jaar de code vervalt,  mag je ook op een zware motor (A) rijden

We kunnen ons voorstellen dat je door alle regels en richtlijnen de bomen niet meer door het bos ziet. Heb je vragen, stel ze dan gerust! Bel ons op 040 – 444 44 44 of mail naar info@rijschooldekker.nl

Wil jij weten hoe het is om motor te rijden? Schrijf je dan in voor de motoropstapdag

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je geboortedatum (verplicht)

  Straat en huisnummer (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Open chat
  1
  Heeft u een vraag?
  Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?