Gefaseerde rijopleiding

Rijopleiding in fases

Bij Rijschool Dekker ben je aan het juiste adres voor een eerlijke, snelle en transparante rijopleiding. In één oogopslag kun je inschatten hoeveel je rijopleiding bij ons gaat kosten en wat je kunt verwachten. Wel zo handig en overzichtelijk toch?

Onze manier van opleiden is gebaseerd op de lesmethode Rijopleiding in Stappen (RIS) van het CBR. De voordelen van het werken met deze lesmethode zijn:

 • Veel grotere kans om te slagen voor je rijexamen
 • Rijopleiding van hogere kwaliteit
 • Stap voor stap leren autorijden met een pakket dat voor jou op maat is gemaakt
 • Inzicht in je vorderingen door middel van een instructiekaart
 • Je bent veel beter voorbereid om zelfstandig de weg op te gaan dan bij andere lesmethodes

Wij bieden dan ook de rijopleiding aan in drie fases, die telkens worden afgesloten met een examen. Slaag je voor het interne examen? Dan mag je door naar de volgende fase én verdien je examengarantie. Heb je de fase nog niet helemaal onder de knie, dan oefenen we totdat het wel voldoende lukt. De laatste fase wordt natuurlijk afgerond met het praktijkexamen bij het CBR. Slaag je de eerste keer niet? Niet getreurd, jouw eerder verdiende examengarantie geeft je een gratis herexamen!

Wat houden de fases in?

De fases die je bij ons doorloopt zijn als volgt;

 1. Fase 1 – Basisvaardigheden, bijzondere verrichtingen, theoriepakket – 10 rijlessen en intern examen //  €750,-

In deze fase leer je de basiselementen van de auto kennen. Wij gaan samen met jou aan de slag om te leren hoe je de auto moet bedienen en beheersen. Daarnaast gaan we bijzondere verrichtingen leren. Denk hierbij aan hellingproef, fileparkeren en in rechte lijn naar achteren rijden. Aan het einde van deze fase krijg je vanuit ons een toets om te kijken of je deze handelingen voldoende beheerst. Ben je geslaagd voor deze interne toets, dan mag je door naar fase 2 van de rijopleiding. Beheers je de verrichtingen nog niet helemaal? Geen probleem, dan oefenen we nog even verder en ga je nogmaals op intern examen. Wanneer je je intern examen hebt gehaald, ontvang je van ons 1x examengarantie voor je praktijkexamen bij het CBR.

 1. Fase 2 – Snelweg, kruispunten, theorie behalen, ROSO-training – 20 rijlessen inclusief intern examen (tussentijdse toets bij CBR + €150,-) //  €1200,-

In de tweede fase van onze rijopleiding gaan we de snelweg op en leer je zelfstandig te rijden en anticiperen op kruispunten. Daarnaast is het van belang dat je in deze fase voor je theorie-examen opgaat. Het theoriepakket en de kosten voor het theorie-examen bij het CBR zitten bij deze fase inbegrepen. Als extraatje krijg je van ons ook nog een antislipcursus én mag je in een ongevalsimulator, zodat jij na je rijopleiding volledig veilig de weg op kan. Aan het einde van deze fase neemt onze rijinstructeur wederom een intern examen af, waarbij je nogmaals examengarantie kunt halen. Tevens is het mogelijk om via het CBR een tussentijdse toets af te nemen. Wanneer je hiervoor slaagt, verdien je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen bij het eindexamen.

 1. Fase 3 – Voorbereiding en CBR-examen

In deze fase word jij klaargestoomd voor je praktijkexamen bij het CBR. Alle elementen komen nog eens uitgebreid aan bod, zodat jij helemaal klaar bent om vol vertrouwen het examen in te gaan. Samen met je rijinstructeur van Rijschool Dekker rijd je naar het CBR in Eindhoven. Slaag je? Gefeliciteerd, je bent helemaal klaar om zelfstandig (of met een volwassene) de weg op te gaan! Is het niet gelukt, maak je geen zorgen, we oefenen nog even verder en je herexamen bij het CBR krijg je vervolgens gratis, door je opgebouwde examengarantie. In deze fase zijn vijf verschillende pakketten mogelijk

 1. 4 lessen + praktijkexamen €495,-
 2. 8 lessen + praktijkexamen €725,-
 3. 12 lessen + praktijkexamen €950,-
 4. 16 lessen + praktijkexamen €1195,-
 5. 20 lessen + praktijkexamen €1395,-

Totale kosten

 • Pakket 1 met fase 1, 2 en 3A kost €2445,- à 34 lessen in totaal
 • Pakket 2 met fase 1, 2 en 3B kost €2675,- à 38 lessen in totaal
 • Pakket 3 met fase 1, 2 en 3C kost €2900,- à 42 lessen in totaal
 • Pakket 4 met fase 1, 2 en 3D kost €3145,- à 46 lessen in totaal
 • Pakket 5 met fase 1, 2 en 3E kost €3345,- à 50 lessen in totaal

Boek nu jouw gratis infomiddag!!

Laat je daarom vrijblijvend en kosteloos informeren via onze infomiddagen. Je krijgt een gratis intake en alle uitleg omtrent de mogelijkheden die Rijschool Dekker jou kan bieden. Wij vinden het belangrijk dat je een gefundeerde keuze maakt voor jouw rijopleiding, vandaar dat we je graag uitnodigen om kennis te maken en zodoende jou het beste advies kunnen geven.

Leg jouw infomiddag direct vast, bel ons op 040-444 44 44 of stuur een mailtje naar info@rijschooldekker.nl.

Open chat
1
Heeft u een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?