• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Volledige Bovag garantie
  • Standaard anti-slipcursus

Rijlesmethodes

Home / Auto rijbewijs (B) / Rijlesmethodes

Rijlessen kun je op verschillende manieren volgen. In Nederland bestaan grofweg 3 methodes om je autorijbewijs te behalen. De verschillen in de methodes uiten zich met name in de duur, de effectiviteit en de kosten van de rijopleiding.

De drie methodes om jouw rijbewijs B (autorijbewijs) te behalen

LOSSE RIJLESSEN: Als je losse rijlessen volgt, volg je vaak slechts 1 les per week. Bij deze methode is de doorlooptijd vaak erg lang en doe je al snel een jaar over je rijopleiding ( in Nederland duurt de gemiddelde rijopleiding 44,1 lessen). Ook moet je er dan telkens weer ” inkomen” waardoor het rendement van losse lessen lager is. Zeker voor beginnende leerlingen is deze methode niet efficient en relatief duur. Alleen als leerlingen al enige ervaring hebben opgedaan doordat zij bijvoorbeeld elders een opleiding hebben gevolgd of in het buitenland hebben gereden zijn wij voorstander van deze methode.

DE NIEUWE LEERWEG B: De voordelen zijn legio, snelheid, hogere slagingskans, geen vrije tijd opofferen, garantie, onafhankelijk advies en scherp in prijsstelling. Check voor uitleg het onderdeel rijbewijs B op onze site.