• Oudste rijschool van Nederland
  • Meer dan 55.000 geslaagden
  • 100% slagingspercentage
  • Volledige Bovag garantie
  • Standaard anti-slipcursus

Rijlesmethodes

Home / Auto rijbewijs (B) / Rijlesmethodes

Rijlessen kun je op verschillende manieren volgen. In Nederland bestaan grofweg 3 methodes om je autorijbewijs te behalen. De verschillen in de methodes uiten zich met name in de duur, de effectiviteit en de kosten van de rijopleiding.

De drie methodes om jouw rijbewijs B (autorijbewijs) te behalen

LOSSE RIJLESSEN: Als je losse rijlessen volgt, volg je vaak slechts 1 les per week. Bij deze methode is de doorlooptijd vaak erg lang en doe je al snel een jaar over je rijopleiding ( in Nederland duurt de gemiddelde rijopleiding 44,1 lessen). Ook moet je er dan telkens weer ” inkomen” waardoor het rendement van losse lessen lager is. Zeker voor beginnende leerlingen is deze methode niet efficient en relatief duur. Alleen als leerlingen al enige ervaring hebben opgedaan doordat zij bijvoorbeeld elders een opleiding hebben gevolgd of in het buitenland hebben gereden zijn wij voorstander van deze methode.

LESKAMPEN (TIEN-DAAGSE OPLEIDING): Het lijkt wel aardig om je rijopleiding in tien dagen of een week te kunnen volgen, maar wat zijn de voordelen? De doorlooptijd bij het CBR blijft hetzelfde waardoor je eerst een aantal weken niets doet en dan alle lessen in een hele korte tijd propt. Je dient dan vrij te nemen van werk of studie en gaat misschien wel 6 uur per dag achter het stuur te zitten. Na twee uur verlies je je concentratie, waardoor het rendement voor de rest van de dag lager is. Hierdoor moet je onder hoge tijdsdruk presteren, iets wat niet als prettig wordt ervaren door jou en de docent. En je boekt er geen tijdwinst mee, immers je moet toch wachten op een examendatum. Vandaar dat wij de doorlooptijd liever nuttig besteden en een compactopleiding aanbieden onder de volgende naam:

DE NIEUWE LEERWEG B: De voordelen zijn legio, snelheid, hogere slagingskans, geen vrije tijd opofferen, garantie, onafhankelijk advies en scherp in prijsstelling. Check voor uitleg het onderdeel rijbewijs B op onze site.