Op twee wielen de wereld in met het motorrijbewijs

De vrijheid die je voelt wanneer je motor rijdt is ongekend. Motoren zijn ook praktisch. Je kunt vaak handig parkeren en files zorgen voor minder oponthoud.

Wij zorgen dat je goed en veilig begint met motorrijden. Dat doen we met een motoropstapdag en het juiste motorrijbewijs. Het type rijbewijs dat je kunt halen hangt af van het vermogen van de motor waar je op rijdt, je leeftijd én je ervaring. Hoe zwaarder het voertuig, hoe ouder je moet zijn om je rijbewijs te kunnen halen. Stel je hebt jouw A1 rijbewijs gehaald toen je 18 was, bent nu net 19 geworden en wil een zwaarder voertuig gaan rijden, dan heb je hier een tweede rijbewijs (A2) voor nodig.

Stap op.
Motor rijbewijzen.

Rijbewijs A1

Vanaf 18 jaar

Het A1-rijbewijs staat rijden op een lichte motor toe met een maximale motorinhoud van 125cc en een maximum vermogen van 11 kilowatt. Je mag op je 17e al beginnen met lessen en het theorie-examen behalen. Voor het praktijkexamen moet je minimaal 18 jaar zijn. De uitslag van je theorie-examen is anderhalf jaar geldig.

Rijbewijs A2

Vanaf 20 jaar

Met rijbewijs A2 mag je een iets zwaardere motor rijden, namelijk met een maximum vermogen van 35 kilowatt. Rijlessen voor dit rijbewijs mag vanaf je 19e jaar, mits je al een A1 rijbewijs hebt. Zo niet, dan mag je pas gaan lessen als je 20 jaar oud bent. Heb je al een A1-rijbewijs? Dan hoef je niet opnieuw je theorie-examen af te leggen.

Rijbewijs A

Vanaf 21 jaar

Met het rijbewijs A mag je met alle motortypes rijden. Rijlessen volgen voor dit rijbewijs mag vanaf je 21e verjaardag. Haal je het rijbewijs vóór je 24e, dan moet je een code 80 hebben. Daarmee mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Wanneer na twee jaar de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden.

De prijzen.
Op een rijtje.

Rijles€66
AVB praktijkexamen€195
AVD praktijkexamen€300
Motoractiepakket zonder theorie€1650
Theorie-examen€60
Motoropstapdag€100

Schrijf je direct in
voor een Motoropstapdag.

Schrijf je hier in voor de Motoropstapdag en ontdek alles wat de motor jou te bieden heeft. Na aanmelding nemen we binnen 1 werkdag contact met je op voor het inplannen van de Motoropstapdag.


Beoordeeld met een..

Vragen? Neem contact met ons op.

040 – 444 44 44
info@rijschooldekker.nl

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Rijschool Dekker? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag