De top drie ‘duurste’ flitspalen van Nederland

Een flitspaal die gemiddeld 710 euro per uur ‘verdient’: hij staat aan het Oostereind in Hilversum. De paal flitste vorig jaar gemiddeld elke vijf minuten en leverde hiermee 102.966 boetes op ter waarde van 6,2 miljoen. In de top drie staan verder de flitspaal aan de Henegouwerweg in Waddinxveen (45.000 boetes) en die aan de Prinses Beatrixlaan in Delft (42.000 overtredingen).

In Nederland staan 632 flitspalen, die de weggebruikers vorig jaar zo’n 274 miljoen euro hebben gekost. Dat is een stijging en opzichte van 2015, toen 603 flitspalen nog voor 218 miljoen euro aan boetes hebben geflitst. Het gaat hierbij om zowel snelheidsflitsers als camera’s die flitsen voor rijden bij rood licht. Dat blijkt uit een analyse van de dataredactie van KRO-NCRV op basis van gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Flitspalen gehalveerd

Het aantal vaste flitspalen in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan gehalveerd. In 2011 stonden nog 1.400 flitspalen langs de Nederlandse wegen. In dat jaar begon het Openbaar Ministerie met het vervangen van alle oude palen, waar nog foto’s werden gemaakt met rolletjes. Deze zijn vervangen voor digitale flitsers, maar het merendeel van de palen is verwijderd.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn veel flitspalen verdwenen, omdat de verkeersveiligheid is toegenomen en het aantal overtredingen flink is gedaald. Nieuwe palen worden na overleg met gemeenten, provincies en politie geplaatst op de meest verkeersonveilige locaties……..Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag