Hoe vaker een verkeersovertreding, hoe hoger de boete

Hardrijders krijgen in de toekomst mogelijk een hogere boete naarmate ze vaker de fout in gaan. Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie laat een onderzoek doen naar het zogeheten ‘progressief boetestelsel’. Dit systeem moet bijdragen aan de verkeersveiligheid. 

Momenteel worden verkeersovertredingen met een standaard boete afgedaan en wordt er geen rekening gehouden met eerdere overtredingen. Uit onderzoek van SWOV blijkt dat een hogere boete voor hardrijders die vaker in de fout gaan, kan leiden tot jaarlijks 5 procent (30) minder verkeersdoden en tot 2 procent (400) minder ernstige verkeersgewonden.

Kenteken

Een van de nadelen van een dergelijk stelsel is dat de boetes worden verstrekt op basis van het kenteken. Ook bij een progressief stelsel zou de kentekenhouer de hogere boete krijgen en niet per definitie de bestuurder. Volgens minister Blok is het noodzakelijk dat het OM, het CJIB, de politie en de rechtspraak eerst onderzoek doen naar dit stelsel. Blok komt later terug op de uitkomsten van dit onderzoek…….Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag