VERBOUWING CBR-EXAMENCENTRUM EINDHOVEN

cbr_logo

Verbouwing examencentrum Eindhoven

dinsdag 08 22:44:00 juli 2014Op 28 juli start de verbouwing van examencentrum Eindhoven. Het centrum wordt als eerste in Nederland geschikt gemaakt voor het nieuwe CBR theorie-examen proces. Het vervangt het bekende klassikale theorie-examen én het schriftelijke examen voor het beroepsvervoer. Tegelijkertijd wordt de inrichting van het centrum klantvriendelijker.

Tijdelijke locaties

Tijdens de verbouwing worden de praktijkexamens en de rijtesten afgenomen vanuit sportclub David Lloyd in Veldhoven. Theoriekandidaten kunnen op de andere theoriecentra in de omgeving terecht. Vanaf 8 september kunnen we voor de praktijkexamens en rijtesten weer gebruik maken van het centrum nieuwe stijl. Het individuele theorie-examen op een touch-screen nemen we vanaf eind september in gebruik. De CCV theorie-examens wijken voor locatie Eindhoven tot januari 2015 op zaterdagen uit naar het Nobis Motel in Asten. Op de andere dagen worden de CCV theorie-examens afgenomen op onze andere CBR locaties. Het CBR examencentrum aan de Hoevenweg is tot 8 september gesloten voor bezoekers.

Bron: CBR

Examencentrum Eindhoven als eerste geschikt voor het
nieuwe ITEC theorie-examen proces.

jul 09, 2014  admin  Algemeen  0


cbr2Op 28 juli gaat de verbouwing van examencentrum Eindhoven beginnen. Het centrum wordt als eerste in Nederland geschikt gemaakt voor het nieuwe ITEC -theorie-examen proces. 

Klantvriendelijk.
Het vervangt de bekende klassikale theorie-examens én de schriftelijke examens voor het beroepsvervoer. Tegelijkertijd wordt de inrichting van het centrum klantvriendelijker. Tijdens de verbouwing worden de praktijkexamens en de rijtesten afgenomen vanuit sportclub David Lloyd in Veldhoven.

CBR centrum nieuwe stijl.
Theoriekandidaten kunnen dan tijdelijk gebruik maken van de andere theoriecentra in de omgeving.  Medio september moet de gehele verbouwing voltooid zijn, zodat de kandidaten vanaf 8 september gebruik kunnen maken van het CBR centrum nieuwe stijl voor de  praktijkexamens en rijtesten. “We streven ernaar dat per 1 januari 2015 het oude klassikale theorie-examen tot het verleden behoort”, zo laat een woordvoerder van het CBR ons weten.

Extra stap in fraudepreventie.
In het nieuwe examencentrum worden vierentwintig tafels dusdanig opgesteld, zodat alle kandidaten met hun rug naar het midden van de zaal zitten. Op die manier hebben de zaalmedewerkers een extra goed overzicht van alle activiteiten.  Verder krijgen de kandidaten niet dezelfde reeks examenvragen en  worden de leerlingen van verschillende categorieën in één examenzaal ingedeeld. Derhalve is de nieuwe vorm van theorie-examens afnemen dan ook een extra stap in fraudepreventie van het CBR.

Snellere wisseling van examenvarianten.
Ook wordt er aan de voorspelbaarheid van het theorie-examen gewerkt. Een snellere wisseling van examenvarianten wordt mogelijk, doordat de verschillende vraagbanken voor de diverse examencategorieën worden samengevoegd. Zo kunnen de nieuwe examenvarianten volledig geautomatiseerd samengesteld worden.

Touch-screen. 
“Het individuele theorie-examen op een touch-screen nemen we vanaf eind september in gebruik”, aldus een woordvoerder van het CBR.  De CCV theorie-examens wijken voor locatie Eindhoven tot januari 2015 op zaterdagen uit naar het Nobis Motel in Asten. Op de andere dagen worden de CCV theorie-examens afgenomen op onze andere CBR locaties. Daarom is het CBR examencentrum aan de Hoevenweg  tot 8 september gesloten voor bezoekers.

Reflector: bewerking Roel Leemberg-61047/97/927.MO/14.CBR nieuws.

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag