‘Vernieuwd theorie-examen vermindert fouten door tijdsdruk’

De nieuwe vorm van het theorie-examen dat het CBR mogelijk gaat invoeren, biedt voor veel examenkandidaten voordelen. Zaterdag experimenteert het CBR met het nieuwe examen. De deelnemers kunnen bladeren door de verschillende vragen en kunnen hun vragen markeren om ze later nog eens te bekijken. Met de vernieuwing verdwijnt ook de tijdsdruk per vraag, waardoor fouten door die tijdsdruk naar verwachting afnemen.  

De proef wordt zaterdag gehouden op de examenplaatsen in Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Eindhoven en Zwolle. Het experiment is van toepassing bij de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. De examenkandidaten kunnen zelf naar de volgende of vorige vraag gaan en zo door het examen bladeren.

Er is ook geen antwoordtijd per vraag ingesteld, dus de deelnemers kunnen zelf hun tijd indelen. Bovenin het scherm is te zien hoeveel tijd er in totaal nog over is. Het examenonderdeel ‘gevaarherkenning’ in het examen voor auto krijgt deze optie overigens niet. Daar blijven de 8 seconden per vraag gelden…….Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag