Virtual reality game leert scholieren omgaan met gevaren in het verkeer

Veilig Verkeer Nederland en telefoonaanbieder Samsung trekken gezamenlijk op om scholieren in het voortgezet onderwijs op een interactieve manier bewust te maken van de gevaren in het verkeer, waaronder van smartphonegebruik. Dat doen ze met de virtual reality game ‘Beat The Street’, die ze lanceerden op Het Nieuwe IJssel College in Capelle aan den IJssel.

Met het spel spelen Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Samsung in op de grootste angsten van ouders over hun kinderen in het verkeer. Ouders maken zich het meest bezorgd over smartphonegebruik. De afleiding van de mobiele telefoon zien ouders als een groter gevaar dan bijvoorbeeld gevaarlijke kruisingen of de dode hoek van vrachtauto’s. Dat blijkt uit onderzoek dat Samsung en VVN lieten uitvoeren door Panel Wizard.

Overigens denkt bijna de helft van de ouders dat hun kinderen geen gebruik maken van hun mobiele telefoon tijdens het fietsen. Scholieren die dat wel doen luisteren vooral naar muziek en lezen of beantwoorden WhatsApp-berichtjes.……Lees verder op verkeerspro.nl

×

 

Hi!

Klik hieronder op onze klantenservice chat en stel je vraag!

× Stel je vraag