Vrachtwagenrijbewijs

Opleiding C-rijbewijs

Zou jij graag een zwaardere vrachtwagen gaan besturen, dan heb je een groot rijbewijs nodig. Met het C-rijbewijs mag je een vrachtwagen besturen met een gewicht van meer dan 3.500 kilo. Of heb je al een C-rijbewijs en wil je graag een oplegger met een gewicht van meer dan 750 kilo aan je vrachtwagen koppelen? Dan heb je het CE-rijbewijs nodig. Beide rijbewijzen kun je bij ons veilig en snel behalen.

Om te mogen starten aan de opleiding dien je in het bezit te zijn van het B-rijbewijs en minimaal 18 jaar oud te zijn. Je mag dan het vrachtwagen rijbewijs met code 95 halen. Wil je alleen het vrachtwagen rijbewijs halen zonder code 95, dan dien je minimaal 21 jaar te zijn. Volg je een opleiding tot beroepschauffeur, dan mag je al vanaf je 17e rijlessen volgen voor het C-rijbewijs.
De opleiding start met een intest, oftewel een proefles. Tijdens de intest ga je samen met een rijinstructeur rondrijden in de vrachtwagen. Op basis van deze intest krijg je een advies van het aantal benodigde lessen dat je minimaal nodig gaat hebben om te kunnen slagen voor je rijbewijs.

Wil jij graag het CE-rijbewijs halen? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie over de opleiding

Meer informatie CE-rijbewijs

Theorie

Het theoretische gedeelte bestaat uit drie examens. Het eerste examen, RVM1, richt zich op het verkeer, de techniek, de lading en de wetgeving (administratie). Tijdens het tweede examen, VM2, staat de voertuigkennis en het optimale gebruik van het voertuig centraal, maar ook de basiskennis van de voertuigtechniek, wat te doen bij onderhoud en storingen, elektronische en mechanische systemen en lading en lading zekeren. Bij het laatste examen, VM3, ligt de focus op de wetgeving. Centraal staat hier de arbeidstijdenwet, arbeidstijdenbesluit, de tachograaf, documenten, veiligheid en gezondheid en de branche en het bedrijf. De theoriecursus is zowel online als klassikaal te volgen.

Praktijk

Om te mogen starten met het praktijkgedeelte moet je in ieder geval geslaagd zijn voor het examen RVM1. Tijdens je praktijklessen ga je meteen de openbare weg op. Wil je het vrachtwagenrijbewijs halen met code 95, dan zijn de praktische toets, de toets besloten terrein en het praktijkexamen verplicht om te behalen. Daarnaast is een medische keuring door de Arboarts onderdeel van de opleiding.

Rondtoeren en genieten van alle vrijheid, dat doe je met een camper. Wil jij graag het C1-rijbewijs halen? Wij vertellen je hier graag meer over.

Camperrijbewijs halen

Vrachtwagenchauffeur worden?

Wil jij graag het beroep van vrachtwagenchauffeur beoefenen? In samenwerking met Allroad verzorgen wij een opleiding tot beroepschauffeur op de vrachtwagen. Tijdens je opleiding start je meteen bij je nieuwe opdrachtgever die wij samen met jou bepalen. Wij kijken waar de beste match is en je start direct in een functie als bijrijder, B-chauffeur of logistiek medewerker. Op deze manier leer je meteen het bedrijf kennen. Na afronding van de opleiding groei je meteen door naar de functie van vrachtwagenchauffeur.

Opleidingspakketten vrachtwagenrijbewijs

Code 95

Code 95 heb je nodig om het beroep van vrachtwagenchauffeur uit te mogen voeren. Je kunt bij ons jouw C-rijbewijs behalen inclusief code 95 of de nascholing volgen als jouw code 95 verloopt. De nascholing bestaat uit vier theoriedagen van 7 uur per dag en één praktijkdag van 7 uur. Je kunt deze dagen verspreiden over de jaren of kort na elkaar afnemen, net wat binnen jouw schema past. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een compleet nascholingspakket af te nemen of de modules los te kopen. De code 95 is vijf jaar geldig en na deze vijf jaar verloopt de code en mag je het beroep van vrachtwagenchauffeur niet meer beoefenen. Zorg ervoor dat je op tijd de nascholing gaat volgen, zodat je de code kan verlengen.

Modules nascholing code 95
Open chat
1
Heeft u een vraag?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?